nieuws

Meer zeggenschap curator grootaandeelhouder Kardan

Financieel

Een Israëlische rechtbank heeft meer bevoegdheden toegekend aan de bewindvoerder van Yosef Grunfeld. De onlangs failliet verklaarde Israëlische zakenman is grootaandeelhouder van de in Amsterdam genoteerde investeringsmaatschappij Kardan.

Dat liaat Kardan op de egen website weten.

De bewindvoerder krijgt onder meer de bevoegdheid om zichzelf te benoemen tot directeur van de ondernemingen waarvan Grunfeld volledig eigenaar is. In een van die bedrijven zijn aandelen Kardan ondergebracht die goed zijn voor een belang van circa 16,8 procent. Grunfeld is oprichter van Kardan. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is onder meer actief als ontwikkelaar van winkelcentra en residentieel vastgoed in China.

In maart dit jaar vroeg de Leumi Bank het faillissement aan van Grunfeld. Die aanvraag is door de rechtbank onlangs geaccepteerd.

Reageer op dit artikel