nieuws

Europees transactievolume Savills IM naar record

Financieel

Savills Investment Management heeft in 2015 in Europa een transactievolume behaald van 3,75 miljard euro, een nieuw record voor het bedrijf.

Europees transactievolume Savills IM naar record

Dat laat de internationaal vastgoed investeringsmaatschappij weten. Het vorige record dateerde van 2014, toen de teller op 2,6 miljard euro eindigde. Er werd dit jaar voor 2,21 miljard euro verkocht en voor 1,66 miljard gekocht. Onder aan de streep kromp de beheerde portefeuille met 552 miljoen euro.

In totaal betrof het 76 transacties, een combinatie van op zichzelf staande transacties en portefeuilledeals. Een aanzienlijk deel van het acquisitievolume – 1,5 miljard euro – had betrekking op de overname van SEB Asset Management AG in september van dit jaar. Door de combinatie is een Europees platform ontstaan van 17 miljard euro aan vastgoed onder management en een Aziatisch platform van 3 miljard euro.

Reageer op dit artikel