nieuws

BAM verlengt kredietfaciliteiten

Financieel

Bouwconcern BAM Groep heeft met twee banksyndicaten overeenstemming bereikt over verlenging van de bestaande kredietfaciliteiten tot 2018.

BAM verlengt kredietfaciliteiten

Het betreft een kredietlijn van  412,5 miljoen euro, die is verlengd tot 30 januari 2018, en de verlenging van de bestaande achtergestelde lening van 108 miljoen euro tot 30 juli 2018. De eerder overeengekomen bankconvenanten blijven gelijk.

Vanwege de verbeterde liquiditeitspositie kan BAM gebruikmaken van enigszins lagere faciliteiten en daardoor besparen op de bereidstellingsprovisie.

Voor de revolverende kredietfaciliteit van 412, 5 miljoen blijven alle parameters, zoals marges, gelijk. Voor de achtergestelde lening blijven de marges tot 30 juli 2017 gelijk, waarna ze tot 30 juli 2018 toenemen met 150 basispunten. De boete die van toepassing was bij vervroegde aflossing van de achtergestelde lening, is vervallen.

BAM is na jaren van tegenwind duidelijk in beter vaarwater aan het komen. Het bouwconcern uit Bunnik  boekte over de eerste negen maanden van dit jaar een winst voor belasting van 45,1 miljoen, beduidend meer dan de 15,1 miljoen euro in de overeenkomstige periode van 2014.

Reageer op dit artikel