nieuws

Ballast Nedam wil claimemissie snel afronden

Financieel

Ballast Nedam wil de claimemissie ter waarde van 20 miljoen euro nog deze maand afronden. De emissie zal op korte termijn beginnen, zo is de verwachting.

Ballast Nedam wil claimemissie snel afronden

Dat meldde het noodlijdende bouwconcern woensdagochtend 9 december bij de bekendmaking van de voorwaarden voor de claimemissie. Het bouwbedrijf uit Nieuwegein wil 20 miljoen euro ophalen met de emissie, die volledig is gegarandeerd door de koper van het bedrijf, het Turkse bouwconcern Renaissance Infrastructure.

De emissie behelst de uitgifte van ruim 67 miljoen nieuwe certificaten van gewone aandelen, tegen een uitgifterpijs van 0,2955 euro per stuk. Grootaandeelhouder Renaissance heeft de claimemissie volledig onderschreven. Naast de emissie plaatst Ballast Nedam via een onderhandse plaatsing nog eens ruim 132 miljoen nieuwe certificaten bij Renaissance, tegen een prijs van 0,2076 euro per stuk. Op die manier pompt de nieuwe eigenaar 27,6 miljoen in het noodlijdende aannemingsconcern.

De opbrengst van de emissie wordt gebruikt om de financiële positie van Ballast Nedam te verstevigen. Het geld helpt de bouwer bovendien om de verplichtingen aan schuldeisers na te komen.

Vorige week maakte de bouwonderneming bekend dat 80,8 procent van de aandelen is aangemeld. Door de emissie zullen de aandelen die nog niet zijn aangemeld minder waard worden. De Turken willen uiteindelijk 100 procent van de aandelen in handen krijgen. Om dat te bereiken zal de onderneming een juridische uitkoopprocedure niet schuwen, werd eerder al bekend.

Reageer op dit artikel