nieuws

WDP krijgt notering aan Amsterdamse Euronext

Financieel

Het Belgische logistieke vastgoedfonds WDP krijgt een tweede notering aan de Euronext, wegens het grote aandeel – bijna de helft – van Nederlands vastgoed in de portefeuille van bijna 1,8 miljard euro.

Het aandeel WDP zal naar verwachting op 18 november 2015 voor het eerst in Amsterdam worden genoteerd. Het aandeel was al genoteerd aan Euronext in Brussel. WDP bestiert zijn Nederlandse portefeuille vanuit een kantoor in Breda.

Het logistieke fonds kondigde onlangs een samenwerking aan met de grote Nederlandse groenten- en fruitexporteurs The Greenery en Staay Food Group. In september 2015 opende Koning Willem-Alexander in Zwolle het geautomatiseerde distributiecentrum voor Wehkamp.

De extra notering versterkt WDP’s zichtbaarheid als beursgenoteerde speler op de Nederlandse vastgoedmarkt. Bovendien biedt de Amsterdamse beurs een betere toegang tot institutionele beleggers, waar de Belgische beurs vooral particuliere beleggers bedient. ABN Amro treedt op als zogeheten listing agent.

WDP maakte in augustus bekend in de eerste helft van 2015 een netto courant resultaat te hebben behaald van 41,4 miljoen euro. Dat is 26 procent hoger dan in dezelfde periode van 2014. De vastgoedportefeuille had per 30 juni 2015 een waarde van 1,782 miljard euro, tegen 1,547 miljard euro eind 2014. Naar waarde gemeten bevindt bijna de helft van de portefeuille zich in Nederland. 

Reageer op dit artikel