nieuws

Verhuurder Xior wil naar Euronext

Financieel

Het Belgische bedrijf Xior Student Housing wil een notering aanvragen aan de Euronext in Brussel.

Verhuurder Xior wil naar Euronext
GPR 250 Europe

Xior richt zich op het segment van vastgoed bestemd voor studentenhuisvesting, een marktsegment dat gunstig beïnvloed wordt door onder meer de internationalisering van het hoger onderwijs, een toenemende vraag naar goede huisvesting en een voortgezette consolidatie en professionalisering van het vastgoedaanbod in dit segment.

De portefeuille telt 48 gebouwen (37 in België, elf in Nederland) met een waarde van 196 miljoen euro. Het aantal kamers is iets meer dan 2.000. Van de totale huuropbrengsten komt 82 procent uit kamerverhuur. De overige 18 procent komt voornamelijk uit de verhuur van winkels op de begane grond van de panden. Na de beursgang wil Xior drie panden verwerven.

Reageer op dit artikel