nieuws

Kinepolis breidt Nederlands bioscoopbezit uit

Financieel

Kinepolis Group heeft de aankoop van negen bioscopen – waarvan vijf in Nederland – van Utopolis afgerond. In 2014 nam Kinepolis Wolff-Bioscopen al over.

Kinepolis breidt Nederlands bioscoopbezit uit

Dat maakte Kinepolis bekend in een persbericht. Het betreft twee bioscopen in Luxemburg, vijf in Nederland en een in Frankrijk. De overname van de vier Belgische bioscopen is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit. De Nederlandse bioscopen zijn gevestigd in Oss, Almere, Zoetermeer, Den Helder en Emmen.

Verkoper Utopia SA exploiteert voornamelijk multiplex-bioscopen en bezit het vastgoed van meerdere bioscoopcomplexen, net als Kinepolis. In 2014 ontving Utopia SA in Luxemburg, Nederland en Frankrijk 2,3 miljoen bezoekers en realiseerde hiermee 28,3 miljoen euro omzet en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 4,9 miljoen.

Kinepolis is een grote speler op de Nederlandse bioscoopmarkt. In 2014 kocht de Belgische exploitant Wolff-bioscopen voor 16,8 miljoen euro. In de portefeuille zaten negen bioscopen en twee nieuwe projecten in Dordrecht en Utrecht. Het Utrechtse project op het Jaarbeursplein wordt de grootste bioscoop van Nederland met 3.300 zitplaatsen en een foodcourt. In Breda realiseert Kinepolis ook een nieuwe grote bioscoop.

Reageer op dit artikel