nieuws

Gilde koopt Kwantum voor 28 miljoen

Financieel

Investeringsmaatschappij Gilde heeft Kwantum van Macintosh Retail Group gekocht. Gilde koopt de woonwinkelformule met honderd vestigingen voor 28 miljoen euro.

Gilde koopt Kwantum voor 28 miljoen

Dat maakte het beursgenoteerde Macintosh op 13 november bekend. Gilde is onder andere eigenaar van Bakker Bart. Macintosh gebruikt de netto-opbrengst van 28 miljoen euro om zijn schuld verder af te lossen, waardoor die nog slechts 6 miljoen euro bedraagt. Op de verkoop is een boekwinst behaald van 1 miljoen euro. Gilde zal Kwantum ‘ten volle ondersteunen om blijvend in de winkelformule te investeren’, aldus Macintosh in een persbericht. Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven in Tilburg.

Een maand eerder verkocht het retailconcern al twee Britse schoenenketens. Met de verkoop van Kwantum omvat Macintosh enkel nog de schoenenwinkelformules Brantano, Scapino, Manfield, Invito en Dolcis in de Benelux. ‘Wij kunnen ons nu volledig richten op verder resultaatherstel in de Benelux, onder meer door het op korte termijn efficiënter maken van onze operaties en organisaties’, aldus directeur Kurt Staelens.

De verkoop kon beleggers niet bekoren. Op maandag 16 november daalde de koers met 10 procent naar een nieuw dieptepunt van 46 eurocent. SNS Securities stelt tegen Beursgorilla.nl dat Kwantum voor een lage prijs verkocht. Analist Gerard Rijk had eerder nog op een verkoopopbrengst van 50 miljoen euro gerekend. Hij verlaagt het koersdoel van 50 naar 20 cent.

Reageer op dit artikel