nieuws

Eerste gongslag door WDP

Financieel

Op 18 november werd de beursdag te Amsterdam door WDP’s CEO’s Tony De Pauw en Joost Uwents met de traditionele gongslag geopend. Meteen was de bijkomende notering van het aandeel op Euronext Amsterdam een feit.

Eerste gongslag door WDP
GPR 250 Europe

Het Belgische WDP is het enige logistiek vastgoedbedrijf met een notering op het Damrak. Deze zogeheten dual listing benadrukt volgens het bedrijf het belang van de kernmarkt Benelux en het  Nederlandse aandeel binnen de vastgoedportefeuille in het bijzonder. Het Nederlandse deel van de portefeuille is al net zo groot als het Belgische.

Grootste aandeelhouder is de familie De Pauw, die 26 procent van de aandelen heeft. Het Belgische bedrijf voorziet expansie in Nederland, onder meer vanwege de groei van e-commerce.

WDP heeft geen nieuwe aandelen geplaatst. De referentiemarkt van WDP blijft Euronext Brussel. Nieuw kapitaal zal pas worden opgehaald als er een nieuw project gefinancierd moet worden. ABN AMRO Bank heeft opgetreden als Listing Agent.

Reageer op dit artikel