nieuws

‘Amsterdamse notering WDP vooral pr-stunt’

Financieel

Analisten beschouwen de tweede notering in Amsterdam van het Belgische vastgoedfonds WDP vooral als een publiciteitsstunt. ‘Ik zie geen financiële impact’, analyseert Herman van der Loos (effectenkantoor Petercam, Brussel).

‘Amsterdamse notering WDP vooral pr-stunt’
GPR 250 Europe

ING-analist Jaap Kuin spreekt van een ‘slimme zet’, die wat extra publiciteit genereert, maar verwacht weinig tot geen invloed op de koersontwikkeling van het logistieke vastgoedfonds. Kuin sluit niet uit dat WDP onderdeel wordt van de Midkap ‘en dat zou wel iets voordeel kunnen opleveren voor het fonds in de zin van meer bekendheid bij Nederlandse beleggers.’

Van der Loos meent echter dat Nederlands beleggers die hun geld zouden willen steken in WDP dat allang hebben gedaan. Al vindt de Belgische analist het wel mooi gebaar van zijn landgenoten richting Nederland. ‘Ze hebben zelf ook al een Hollands tintje gekregen door al die aankopen bij jullie.’

Woensdag 4 november werd bekend dat WDP een tweede notering wil in Amsterdam, naast de notering in Brussel. Aanleiding is dat bijna de helft van de snel groeiende portefeuille van bijna 1,8 miljard euro in Nederland ligt.

Volgens Kuin en Van der Loos is het aandeel WDP flink aan de prijs als puur gekeken wordt naar de koers ten opzichte van de intrinsieke waarde. Afhankelijk van welke maatstaf genomen wordt bedraagt de premie 40 tot liefst 80 procent. Van der Loos stelt dat die hoge premie deels verklaard kan worden door het conservatisme van Belgische taxateurs. Bovendien is er weinig aanbod van beursgenoteerd logistiek vastgoed in Europa.

De analisten zijn wel zeer te spreken over de sterke cashflow, de winstgevendheid en de lage financieringskosten van WDP – naar hun mening de belangrijkste redenen voor de hoge premie. Petercam en ING handhaven hun ‘hold’-aanbeveling.

Reageer op dit artikel