nieuws

Wereldhave ziet huurinkomsten ruim 50 procent stijgen

Financieel

De groeistrategie van Wereldhave tekent zich af in zijn resultaten. Vooral dankzij overnames en afgeronde ontwikkelprojecten stegen de bruto huurinkomsten in de eerste negen maanden 54,6 procent op jaarbasis.

Wereldhave ziet huurinkomsten ruim 50 procent stijgen

Dat meldde de beursgenoteerde vastgoedbelegger 22 oktober in een verslag over het derde kwartaal. De stijging van de bruto huurinkomsten komt ook voor rekening van het deel van de portefeuille dat al in bezit was. De ‘like-for-like’ huurgroei is positief en ‘ligt op koers om minimaal 100 basispunten boven indexatie uit te komen’, aldus Wereldhave. Niettemin spreekt de vastgoedbelegger van een uitdagende verhuurmarkt, ondanks de groeiende passantenstromen en verbeterde economische vooruitzichten.

De bezettingsgraad van de totale portefeuille steeg van 92,5 procent eind 2014 naar 93,2 procent per 30 september. De toename van de bezettingsgraad was te danken aan de verkoop van voor bijna 30 procent leegstaande Franse kantoren en een verhoging van de bezettingsgraad van Finse winkelcentra met 1,1 procentpunt naar 93,2 procent. In Nederland werd de stijging van de bezettingsgraad in het bestaande deel van de portefeuille tenietgedaan door de overname van negen winkelcentra van Klépierre met een bezettingsgraad van 91,4 procent. De bezettingsgraad van de totale portefeuille Nederlandse winkelcentra daalde van 98,0 procent naar 94,7 procent.

Wereldhave rekent voor 2015 op een direct resultaat tussen 3,20 en 3,25 euro per aandeel. De net asset value (Epra) bedroeg per 30 september 53,39 euro. Het aandeel sloot 22 oktober op 55,97 euro.

Reageer op dit artikel