nieuws

Vesteda haalt nog eens 300 miljoen op

Financieel

Vesteda heeft op 20 oktober een obligatie van 300 miljoen euro geplaatst met een looptijd van zeven jaar tegen een rentecoupon van 2,5 procent. Dat meldt het institutionele woningfonds.

De uitgifte van de obligatie was ruim overtekend. Vesteda is in deze uitgifte begeleid door de arrangerende banken ABN Amro, BNP Paribas en Rabobank en door financieel adviseur Axeco. De obligatie zal een notering krijgen aan Euronext Amsterdam. Deze transactie volgt op de investering van 600 miljoen euro door internationale beleggers in april, en de nieuwe senior unsecured bancaire faciliteit van 600 miljoen die in juni van dit jaar is afgesloten. De opbrengst van de nieuwe obligatie-uitgifte gebruikt Vesteda om een bestaande brugfinanciering van 300 miljoen euro die eind dit jaar afloopt, te herfinancieren.

Hierdoor zullen alle herfinancieringsverplichtingen tot aan 2018 geregeld zijn, aldus Vesteda. ‘Onze financieringsstructuur is verder geoptimaliseerd, onze toekomstige rentelasten zijn verder verlaagd en de gemiddelde looptijd van ons vreemd vermogen is aanzienlijk verlengd door deze transactie. De bewezen toegang tot de internationale kapitaalmarkt voor zowel eigen vermogen als schuldtitels draagt bij aan onze groeiambitie en verbetert onze winstgevendheid met behoud van ons lage risicoprofiel’, verklaart Hélène Pragt, CFO van Vesteda.

Vesteda heeft een BBB-creditrating, die onlangs nog door kredietbeoordelaar Standard & Poor’s is herbevestigd. Naar verwachting zullen de nieuw uitgegeven obligaties hetzelfde triple-B-stempel toegewezen krijgen.

Reageer op dit artikel