nieuws

The Student Hotel haalt 100 miljoen op bij ABP

Financieel

Pensioenfonds ABP investeert 100 miljoen euro in The Student Hotel. Daarmee kan de onderneming 10.000 kamers realiseren in de belangrijkste studentensteden.

Dat laat het grootste Nederlandse pensioenfonds weten. De investering van ABP zal bijdragen aan de uitbreiding van het aantal hotels. Daarbij kijkt The Student Hotel ook naar Utrecht, Maastricht en Delft. The Student Hotel biedt hotel- en woonruimte aan studenten, young professionals en reizigers voor periodes van een nacht tot een jaar. Gemeubileerde kamers zijn inclusief voorzieningen vanaf 600 euro per maand te huur.

The Student Hotel bezit ruim 2.000 kamers in vestigingen in Amsterdam (City in het Parool/Trouw-gebouw en Nieuw-West), Rotterdam en Den Haag. Vestigingen in Groningen en Eindhoven zijn in ontwikkeling. Het complex in het Italiaanse Florence is inmiddels opgeleverd.

Het is voor de ontwikkelende belegger de tweede kapitaalinjectie in korte tijd. Vorig jaar november haalde The Student Hotel al 150 miljoen euro op bij het Amerikaanse private-equitybedrijf Perella Weinberg Real Estate. Perella gaf daarbij aan op een rendement van 15 procent te rekenen. Eerste investeerder in The Student Hotel was de Amerikaanse Carlyle Group. Met de investering verwerft ABP een aandelenbelang in het bedrijf The Student Hotel en in de vestiging Amsterdam City. Bovendien investeert het in de ontwikkeling van nieuwe vestigingen van The Student Hotel in studentensteden in binnen- en buitenland.

ABP-voorzitter Corien Wortmann-Kool stelt dat ABP hiermee bij aan de aantrekkelijkheid van Nederland voor buitenlandse studenten. ‘Ook voor Nederlandse studenten biedt The Student Hotel een uitkomst als het gaat om tijdelijke huisvesting, bijvoorbeeld als ze stage lopen in een andere stad. Dat The Student Hotel hiervoor oude kantoorpanden laat opknappen, woonruimte bijbouwt  en daarmee de leefbaarheid in stadswijken vergroot en werkgelegenheid creëert, is voor ABP extra reden om deze investering te doen.’

Charlie MacGregor, oprichter en CEO van The Student Hotel: ‘De aanvulling van ABP aan ons kapitaal stelt ons in staat om in de komende drie tot vijf jaar 10.000 kamers te realiseren in de belangrijkste Europese studentensteden. Het vertrouwen van een van de grootste vastgoedbeleggers van Europa, die sterke banden heeft met de onderwijssector, ondersteunt ons in de gesprekken met universiteiten, hoge scholen en gemeenten om dit te verwezenlijken.’

Reageer op dit artikel