nieuws

Stevige groei CBRE

Financieel

Internationaal vastgoeddienstverlener CBRE Group rapporteert mooie resultaten over het derde kwartaal. De inkomsten stegen wereldwijd met 19 procent tot 2,7 miljard dollar. De brutowinst (Ebitda) ging met 18 procent omhoog.

Stevige groei CBRE

Alle drie de wereldregio’s droegen bij aan de onstuimige groei, ondanks de sterke dollar en andere valuta-effecten. Vooral in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) zat de vaart er goed in. De inkomsten stegen met liefst 28 procent tot 737,9 miljoen dollar. Op basis van lokale valuta was er zelfs sprake van een toename van 42 procent. Nederland behoorde met Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk tot de hardste groeiers. De Ebitda kwam in EMEA uit op 55,8 miljoen dollar, een stijging van 49 procent in vergelijking met de overeenkomstige periode vorig jaar.

In de regio Azië/Pacific stegen de inkomsten met 12 procent (29 procent in lokale valuta), met Australië, China en India als grootste groeimarkten. In de regio Noord- en Zuid-Amerika, CBRE’s grootste markt, noteerde het bedrijf ook dubbelcijferige groei (+17 procent).

Ook de vastgoedvermogenstak CBRE Investment Management presteerde goed, met een stijging van 9 procent van de inkomsten (19 procent in lokale valuta) en zelfs een groei van 48 procent van de Ebitda.

Hoewel CBRE Group zich bewust zegt te zijn van de veranderingen in de wereldeconomie heeft het bedrijf zijn verwachtingen over de winst per aandeel voor het gehele boekjaar verhoogd met tien dollarcent tot 2,00-2,05 dollar.

Reageer op dit artikel