nieuws

PME voor 2 miljard in hypotheken

Financieel

PME, het pensioenfonds voor de metaalsector, heeft nog eens 1 miljard euro gecommitteerd aan hypotheekverstrekker Munt.

Dat liet PME weten. Het geld wordt ondergebracht bij fondsbeheerder Dutch Mortgage Funding Company. DMFC stelt het bedrag weer beschikbaar aan zijn formule Munt Hypotheken, die er Nederlandse woninghypotheken aan particulieren mee verstrekt. Eerder had PME al een miljard bij de hypotheekverstrekker ondergebracht, zodat de totale investering op 2 miljard euro uitkomt.

Pensioenfondsen stappen de laatste anderhalf jaar massaal in Nederlandse woninghypotheken. Zo kondigde Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PZW) eind september aan 3 miljard euro te stoppen in een hypotheek-dochter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance die hypotheken verstrekt aan PZW-pensioengerechtigden. Dankzij de aangescherpte leenregels en gedaalde woningprijzen worden hypotheken als een relatief veilige belegging gezien met een veel hoger rendement dan staatsobligaties.

Reageer op dit artikel