nieuws

NSI boekt hoger direct resultaat

Financieel

NSI heeft in de eerste drie kwartalen een direct resultaat behaald van 37,3 miljoen euro, tegen 36,5 miljoen euro een jaar eerder.

Dat maakte NSI 30 oktober bekend. De verwachte winst gaat omhoog van 0,31 à 0,33 euro naar 0,35 euro per aandeel vanwege de gunstige resultaten op de kantorenmarkt, de lagere financieringslasten en de eerder gemelde koop van acht Nederlandse kantoren voor 158,9 miljoen euro.

De bezettingsgraad van de kantoren steeg van 71,7 procent per 30 juni naar  72,1 procent per 30 september 2015 doordat de verhuur ervan steeds beter lukt. De opname als percentage van het aanbod steeg bij de vestigingen van HNK (Het Nieuwe Kantoor) van 32 procent in het tweede kwartaal naar 44 procent in het derde kwartaal. Bij de hele portefeuille Nederlandse kantoren steeg die ratio van 25 procent naar 33 procent, tegen een landelijk gemiddelde dat volgens NSI op 13 procent ligt.

De vastgoedonderneming had voor die verhuurresultaten naar eigen zeggen geen verdere prijsverlagingen nodig. Het gemiddelde effectieve huurniveau bij nieuwe contracten bleef de afgelopen twaalf maanden stabiel op 122 euro per vierkante meter voor de hele kantorenportefeuille en 166 euro voor HNK. Wel liggen de huurprijzen bij nieuwe overeenkomsten lager dan bij de oude. Inclusief bestaande overeenkomsten bedraagt de gemiddelde huurprijs per vierkante meter 145 euro voor de totale kantorenportefeuille en 173 euro voor HNK.

Reageer op dit artikel