nieuws

Macintosh: groot verlies bij verkoop Britse formules

Financieel

Macintosh Retail Group bevestigt dat het een groot boekverlies zal lijden bij de verwachte verkoop van zijn Britse ketens. In reactie daarop verloor het aandeel bijna een vijfde van zijn waarde.

Macintosh: groot verlies bij verkoop Britse formules

Het Nederlandse beursgenoteerde bedrijf wil de Britse formules Brantano en Jones Bootmaker afstoten en zijn activiteiten beperken tot de Benelux. Het verkoopproces is al vergevorderd. Bij de tweede biedingsronde, die Macintosh nu evalueert, houdt het retailconcern rekening met een boekverlies van 40 miljoen tot 50 miljoen euro.

Dat bevestigt Macintosh na berichten hierover in Britse media. ‘De biedingen zijn aan de onderkant van de aanvankelijk voorziene bandbreedte’, aldus Macintosh. De eerste jaarhelft bedroeg het gezamenlijke bedrijfsverlies (ebitda) van Brantano en Jones Bootmaker 3,9 miljoen euro op een omzet van 112,9 miljoen euro. Bij de sluiting van de beurs op 15 oktober bedroeg het koersverlies van het aandeel zo’n 19 procent.

Reageer op dit artikel