nieuws

Hogere like-for-like huuropbrengsten Unibail-Rodamco

Financieel

Unibail-Rodamco heeft zijn bruto huurinkomsten uit vergelijkbare winkelcentra de eerste negen maanden 3,9 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Hogere like-for-like huuropbrengsten Unibail-Rodamco

Dat blijkt uit een financieel overzicht van het Frans-Nederlandse winkelvastgoedfonds. De huurinkomsten uit de winkelcentra over de eerste negen maanden daalden in absolute zin naar 958,5 miljoen euro van 980,1 miljoen euro in 2014. Reden voor die daling is de grootschalige verkoop van non-core winkelcentra in Frankrijk, Nederland en Spanje. Zo kocht Wereldhave voor 850 miljoen euro zes Franse winkelcentra van Unibail. Ook verkocht Unibail een 46,1-procentsbelang in het Duitse Mfi en verkocht het Arkady Pankrac in Praag aan Atrium.

Inclusief kantoren en congresruimten kwamen de totale huurinkomsten in de eerste drie kwartalen uit op 1,238 miljard euro uit tegen 1,252 miljard een jaar eerder. De retailers in de Unibail-winkelcentra verkochten in deze periode 4,8 procent meer dan vorig jaar. In het derde kwartaal bedroeg de omzetstijging zelfs 5,8 procent. Gemiddeld verkochten winkeliers in deze winkelcentra 2,5 procentpunt meer dan in de desbetreffende landen gemiddeld. Uitschieters waren Spanje (+510 basispunten), Tsjechië (+520 basispunten) en Denemarken (+670 basispunten).

Verder vermeldt Unibail-Rodamco de verkoop op 1 oktober van winkelcentrum Nova Lund in Zweden voor 176 miljoen euro aan TH Real Estate. Op 21 oktober heeft het vastgoedfonds in het Zuid-Franse Cagnes-sur-Mer een winkelcentrum van bijna 71.000 m2 geopend met 150 winkels, 26 restaurants en een bioscoop met tien zalen. Dit Polygone Riviera trok de eerste zes dagen 300.000 bezoekers. Voorts zegt het fonds dit jaar vast te houden aan een terugkerende winst per aandeel van 10,25 tot 10,45 euro. Unibail-Rodamco stond 28 oktober op de AEX in Amsterdam ongeveer 1 procent hoger op bijna 255 euro.

Reageer op dit artikel