nieuws

Flinke omzetstijging voor Colliers

Financieel

In het derde kwartaal noteerde Colliers International wereldwijd een omzet van 420,3 miljoen dollar, een stijging van 13 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

In lokale valuta steeg de omzet zelfs met 25 procent. De gecorrigeerde bruto winst (Ebitda) steeg met 39 procent (55 procent in lokale valuta) naar 43,0 miljoen dollar.

In de periode van negen maanden die eindigde op 30 september 2015 boekte Colliers International een omzet van 1,17 miljard dollar, een toename van 12 procent (24 procent in lokale valuta) vergeleken met de eerste negen maanden van het voorgaande jaar. De gecorrigeerde Ebitda was 102,2 miljoen dollar, 28 procent (44 procent in lokale valuta) hoger.

De regio Europa, Midden-Oosten en Afrika behaalde in het derde kwartaal een omzet van 107,6 miljoen dollar tegenover 72,5 miljoen dollar in het derde kwartaal van vorig jaar, een stijging van 67 procent op basis van lokale valuta.

Deze omzetgroei bestond voor 30 procent uit interne groei en voor 37 procent uit groei als gevolg van recente overnames. De interne groei werd gedreven door investerings- en huuractiviteiten in met name Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Reageer op dit artikel