nieuws

B&S Vastgoed vreest verkoop Propertize

Financieel

De klanten van het voormalige SNS Property Finance, waaronder B&S Vastgoed, vrezen enorme schade als minister Dijsselbloem dit afgesplitste deel van de bank verkoopt. Dat schrijft de Volkskrant.

B&S Vastgoed vreest verkoop Propertize

De minister van Financiën kondigde vorige week de verkoop van wat nu Propertize heet aan. De klanten (instituten en particulieren) zeggen dat ze hierdoor geen cent meer van hun geld zullen terugzien: in totaal een bedrag van 4,7 miljard euro.

Tot de klanten behoort B&S Vastgoed Nederland, een fonds van de vermogensbeheerders Van Boom & Slettenhaar in Laren. Per brief zou directeur Gerton van Boom zijn beklag hebben gedaan bij het ministerie van Financiën over de gang van zaken, zo blijkt uit de berichtgeving. ‘Ongeveer 850 particuliere beleggers hebben circa 55 miljoen euro belegd in dit fonds. Als de plannen van Propertize doorgaan, zullen onze particuliere beleggers op korte termijn waarschijnlijk hun volledige inleg definitief verliezen,’ citeert de Volkskrant directeur Gerton van Boom. Hij noemt dat ‘moreel en maatschappelijk onaanvaardbaar’, omdat ‘de koper er dan met de winsten vandoor gaat’.

Van Boom: ‘Als de minister het verkoopt is het scenario duidelijk. De koper zal de leningnemers vragen geld bij te storten omdat het onderpand in waarde is gehalveerd. Daar hebben zij het geld niet voor. Het gevolg is dat we in gebreke worden gesteld en dat de koper daarna het vastgoed executoriaal kan gaan veilen. De kopers wordt de mogelijkheid geboden op korte termijn forse winsten te maken; over de rug van de huidige eigenaren.’

B&S wil dat de staat Propertize nog niet in de verkoop doet maar wacht tot de waarde van het vastgoed zal zijn aangetrokken, zodat de financiers nog iets van hun geld terugzien.

Van Boom was woensdagmorgen niet bereikbaar voor Vastgoedmarkt om een toelichting te geven op zijn uitlatingen. Buiten B&S Vastgoed worden in de Volkskrant geen andere klanten van Propertize geciteerd die zich zorgen zouden maken over een verkoop.

Reageer op dit artikel