nieuws

Rabobank Pensioenfonds voor 50 miljoen in Bouwinvest

Financieel

Stichting Rabobank Pensioenfonds participeert per januari 2014 voor 50 miljoen euro in het Bouwinvest Dutch Institutional (BDI) Residential Fund. Het Nederlandse woningfonds van Bouwinvest is met 2,6 miljard euro (ultimo 2013) een van de grootste woningfondsen van Nederland.

Rabobank Pensioenfonds voor 50 miljoen in Bouwinvest

Het Bouwinvest Residential Fund bestaat uit zo’n 15.000 hoogwaardige huurwoningen voornamelijk in de vrije sector. Een belangrijke doelstelling is beleggers een duurzaam jaarrendement van 6 procent te bieden. Sinds de oprichting presteert het Bouwinvest Residential Fund bovengemiddeld ten opzichte van de IPD/ROZ index.

‘Na een zorgvuldige selectie is gekozen voor Bouwinvest. We hebben hetzelfde doel, namelijk een stabiel en duurzaam rendement realiseren voor pensioendeelnemers. Ik heb er vertrouwen in dat deze investering hieraan bijdraagt’, aldus Jos Dirks, algemeen directeur Stichting Rabobank Pensioenfonds. ‘De vraag naar middeldure vrije sectorhuurwoningen in Nederland is aanzienlijk groter dan het aanbod. Het levert stabiele kwartaalinkomsten, specifiek aantrekkelijk voor pensioenfondsen. Dit maakt vrije sector huurwoningen een interessante belegging’, stel  Dick van Hal, CEO bij Bouwinvest.

Reageer op dit artikel