nieuws

Stichting eist vervolging fraudeurs Rabo

Financieel

Advocaat Gerard Spong start een klachtenprocedure om het Openbaar Ministerie (OM) alsnog te dwingen om bankiers van de Rabobank te vervolgen. Het gaat om de bankiers die betrokken waren bij de fraude met libor en euribor rentetarieven.

Stichting eist vervolging fraudeurs Rabo

De raadsman doet dat namens de in oprichting zijnde Stichting Justitia Distributiva, zo liet Spong aan Follow The Money en LegalDutch weten. ‘Wij gaan de Rabobank keihard aanpakken’, zei Spong. Aanleiding voor de actie is de schikking die justitie trof met de Rabobank in deze zaak. Rabobank betaalt 70 miljoen euro en koopt daarmee de vervolging van de bankiers af. Deze schikking werd eind oktober bekendgemaakt. Libor en euribor liggen aan de basis van onder meer veel vastgoedfinancieringen. Rabobank stelde vrijdag in een reactie dat de actie van Spong een zaak is tussen de advocaat en het OM. ‘Wij gaan hier niet op reageren’, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel