nieuws

‘Lemmens betaalt rente niet op tijd’

Financieel

De Lemmens Groep komt zijn betalingsverplichting opnieuw niet tijdig na.

Beleggers in De Lemmens Groep berichten Bartels Advocaten dat zij de rente op de obligatieleningen die werden verstrekt aan vastgoedprojecten, niet tijdig hebben ontvangen. Al eerder dit jaar werd de rentebetaling op obligatieleningen voor diverse projecten in Duitsland over het eerste en tweede kwartaal door De Lemmens Groep niet tijdig betaald, memoreert Bartels in een persbericht.

Volgens het Financieele Dagblad van 21 oktober wijt De Lemmens Groep de vertraging deze keer aan invloed van de kredietcrisis op Duitse banken. Dit is volgens Bartels ‘zeer opmerkelijk omdat is gebleken dat ook bij beleggers in diverse Nederlandse vastgoedprojecten van De Lemmens Groep de rentebetaling over het derde kwartaal dit jaar uitblijft’.

Volgens woordvoerder Martin van Putten van De Lemmens Groep slaat Bartels de plank mis. ‘De Lemmens Groep heeft namelijk geen Nederlandse vastgoedprojecten.’ Dat er enige achterstand is in de rentebetalingen voor de Duitse fondsen is volgens Van Putten wel juist. ‘Jos Lemmens heeft dat in week 43 keurig gemeld per brief aan de beleggers en proactief aan het Financieele Dagblad. Bartels gaat dus weer te kort door de bocht. Dat zal de lopende rechtszaak voor de schadevergoeding na Bartels eerdere onjuiste en op last van de rechter gerectificeerde beweringen voor ons alleen maar sterker maken.’

Reageer op dit artikel