nieuws

Emissie Winkelfonds Duitsland 8 voortijdig voltekend

Financieel

De emissie van het Winkelfonds Duitsland 8, die in de tweede helft van oktober 2013 door fondsaanbieder de Holland Immo Group werd geïntroduceerd, is voortijdig voltekend. De totale emissie bedroeg 7,9 miljoen euro verdeeld over 1.580 participaties van 5.000 euro.

Emissie Winkelfonds Duitsland 8 voortijdig voltekend

Het fondsvolume bedraagt 16,65 miljoen euro. Hiervan wordt 8,75 miljoen euro hypothecair gefinancierd door de Duitse WGZ Bank. Het fonds wordt opgericht op 23 januari 2014. Dat laat de Eindhovense fondsbeheerder weten.

Het Winkelfonds Duitsland 8 belegt in twee nieuwe binnenstedelijke winkelcentra in Trier (Rheinland-Pfalz) en Hamm (Nordrhein-Westfalen) met als belangrijkste huurders Edeka, Aldi, dm-drogerie markt, Takko, Action en Fressnapf. Het verwachte totaalrendement bedraagt 8,1 procent op jaarbasis. Het direct uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 7,0 procent per jaar.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het Winkelfonds Duitsland 9 in volle gang. De introductie wordt verwacht in het voorjaar van 2014. De Holland Immo Group initieerde sinds 2001 26 fondsen met een investeringsvolume van in totaal 760 miljoen euro. Vanaf 2008 introduceert de onderneming ook Duitse winkelfondsen.

Reageer op dit artikel