nieuws

CBRE GMM haalt dit jaar miljard dollar op

Financieel

CBRE Global Multi Manager (GMM), onderdeel van CBRE Global Investors, heeft in 2013 een miljard dollar opgehaald voor zijn wereldwijde beleggingsprogramma. Dat meldt de vastgoedvermogensbeheerder in een persbericht.

De nieuwe mandaten behelzen ook beleggen voor separate rekening in opdracht van klanten uit de Verenigde Staten, Zwitserland Japan en het Verenigd Koninkrijk. Ook is er veel vraag naar het fondsengamma van CBRE GMM. Hieronder valt ook het CBRE Alpha Fund, waaraan inmiddels voor 670 miljoen dollar is gecommitteerd door institutionele beleggers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Ierland.

GMM was een actieve belegger in 2013. Er werd ter waarde van een miljard dollar toegezegd aan een breed scala van investeringsprojecten over de hele wereld. Tot de beleggingen behoren onder andere clubdeals, co-investeringen en joint ventures. Topman Jeremy Plummer van CBRE GMM is ingenomen met het bereikte resultaat.

Reageer op dit artikel