nieuws

Brussel akkoord met reddingsplan SNS Reaal

Financieel

Het herstructuringsplan van de Nederlandse bank-verzekeraar SNS Reaal voldoet aan de Europese regels voor staatssteun. Tot deze conclusie komt de Europese Commissie (EC) in Brussel.

Brussel akkoord met reddingsplan SNS Reaal

Met het plan dat de Nederlandse overheid heeft aangemeld, kan de onderneming op lange termijn levensvatbaar worden zonder dat de concurrentie op de Europese markt daardoor grondig wordt verstoord. Dat stelde de commissie woensdag 18 december in een verklaring.

Door ‘hardnekkige’ problemen besloot de Nederlandse overheid in februari SNS Reaal te nationaliseren. De groep kreeg een kapitaalinjectie van 2,2 miljard euro en een overbruggingskrediet van 1,1 miljard euro. Daarnaast wordt de vastgoedfinanciering van SNS Reaal afgesplitst, wat nog eens 859 miljoen euro steun betekent.

SNS Reaal zal uiteindelijk worden opgesplitst in een aparte bank- en verzekeringstak. Het doel is dat de SNS Bank zelfstandig blijft voortbestaan. Verzekeraar Zwitserleven wordt naar verwachting op termijn verkocht.

Reageer op dit artikel