nieuws

Woekerpolis.nl daagt Nationale-Nederlanden

Financieel

De Vereniging Woekerpolis.nl begint namens haar 50.000 leden een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden. Zij stellen de verzekeraar aansprakelijk voor de schade die zij hebben geleden door verzwegen hoge kosten op woekerpolissen. Dit maakte de vereniging woensdag 13 november bekend.

Woekerpolis.nl daagt Nationale-Nederlanden

In de afgelopen decennia verkocht Nationale-Nederlanden 700.000 zogeheten woekerpolissen. ‘Deze beleggingsverzekeringen vertonen gebreken waardoor ze maar een fractie opbrengen van wat de verzekerden beloofd is’, aldus Woekerpolis.nl. De gedupeerden vinden dat de verzekeraar tekort is geschoten in zijn informatieplicht bij de verkoop van deze verzekeringen.

De vereniging zegt dat de woekerpolissen van Nationale-Nederlanden grote gebreken hebben. ‘Uit eigen onderzoek is gebleken dat de door Nationale-Nederlanden uitgebrachte offertes niet deugen en dat de daarin voorgespiegelde geldbedragen nooit gehaald kunnen worden. Er zijn te hoge rendementspercentages gebruikt en er is onvoldoende voor de risico’s gewaarschuwd’, zegt voorzitter Ab Flipse van Woekerpolis.nl.

De gedupeerden vinden dat er ook te hoge kosten op de polissen zijn ingehouden, zonder dat die kosten contractueel waren overeengekomen. Flipse: ‘De gemiddelde schade bedraagt al snel enkele duizenden euro’s. De vereniging is van mening dat deze schade gecompenseerd moet worden.’

Nationale-Nederlanden bevestigt de ontvangst van een dagvaarding van Woekerpolis.nl, maar wil hierop inhoudelijk niet reageren. ‘We gaan de dagvaarding bestuderen’, aldus een zegsman.

Woekerpolis.nl start niet alleen een procedure tegen Nationale-Nederlanden. Ook andere grote verzekeraars zoals Aegon, Allianz en ASR kunnen binnenkort een dagvaarding verwachten van de vereniging. Mensen die een woekerpolis hebben van Nationale-Nederlanden of van een andere verzekeraar kunnen zich bij deze collectieve procedures aansluiten.

Reageer op dit artikel