nieuws

Wereldhave wil obligaties met lagere coupon plaatsen

Financieel

Wereldhave wil zijn schuldprofiel verbeteren, door een pakket obligaties terug te kopen en een nieuw pakket te plaatsen tegen een lagere couponrente. Dat blijkt uit een persbericht van het beursgenoteerde (winkel)vastgoedfonds.

Wereldhave wil obligaties met lagere coupon plaatsen

Het fonds is van plan om converteerbare obligaties ter waarde van 230 miljoen euro terug te kopen. Deze obligaties met een couponrente van 2,875 procent verlopen in 2015. Vervolgens wil Wereldhave 200 tot 220 miljoen euro ophalen met de uitgifte van een nieuwe converteerbare vijfjarige obligatielening, met een vaste coupon van 0,875 tot 1,375 procent. De kopers hebben echter het recht om deze nieuwe obligaties om te wisselen in aandelen Wereldhave tegen een premie van 20 tot 25 procent. Deze conversieprijs wordt gebaseerd op de gemiddelde aandelenkoers tussen de lancering en prijsstelling van de nieuwe obligaties.

Reageer op dit artikel