nieuws

Vragen Hoge Raad over btw-vrijstelling fondsen

Financieel

Op 1 november 2013 heeft de Hoge Raad besloten om prejudiciële vragen te stellen aan het Hof van Justitie van de Europese Unie over de btw-vrijstelling voor het beheer van vastgoedfondsen.

Vragen Hoge Raad over btw-vrijstelling fondsen

In een eerder stadium besloten de rechtbank Breda en het gerechtshof in Den Bosch dat deze vrijstelling niet alleen van toepassing is op het beheer van effectenbeleggingsfondsen, maar ook op die van vastgoedfondsen. Dat meldt de nieuwsbrief van accountant PwC.

De Hoge Raad legt nu aan het Hof van Justitie voor of deze vrijstelling terecht is. Daarnaast wil de Hoge Raad weten of, als de vrijstelling van toepassing is op het beheer van vastgoedfondsen, deze zich uitstrekt op de door het betreffende fonds aan een derde uitbestede, feitelijke exploitatie van de onroerende zaken.

Reageer op dit artikel