nieuws

‘Rabobank ontloopt EU-boete voor rentefraude’

Financieel

Rabobank ontsnapt vooralsnog aan een boete van de Europese Commissie wegens fraude met een rentetarief dat banken hanteren voor leningen onderling. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag (18 november) op gezag van ingewijden.

Eerder deze maand wist Reuters nog te melden dat Rabobank wel tot de groep internationale banken behoort die nog dit jaar een schikking treft met Brussel over het sjoemelen met de zogenoemde Libor-rente op leningen in Japanse yens. Het persbureau beriep zich op bronnen in de financiële sector.

Rabobank was betrokken bij fraude met de interbancaire rentes Libor en Euribor. Deze rentes vormen de basis van veel rentes van financiële producten, waaronder commercieel vastgoedfinancieringen en hypotheken. De bank trof daarover schikkingen ter waarde van 774 miljoen euro met toezichthouders in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan.

Reageer op dit artikel