nieuws

Oud-bankier zet investeringsinstelling op

Financieel

Oud-bankier Jan van Rutte gaat de Nederlandse Investeringsinstelling opzetten. Die moet Nederlandse investeringsprojecten geschikt maken als belegging voor pensioenfondsen en verzekeraars. Het ministerie van Economische Zaken heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Oud-bankier zet investeringsinstelling op

Pensioenfondsen en verzekeraars willen meer vermogen investeren in de Nederlandse economie, onder meer in woningbouw, infrastructuur en zorg. Van Rutte onderzoekt ook het opzetten van een Nationale Hypotheekinstelling, waarbij institutionele beleggers hypotheken overnemen van banken. Verder bekijkt hij welke rol pensioenfondsen en verzekeraars kunnen spelen bij het financieren van projecten voor energievoorziening. Van Rutte is voormalig topbestuurder van ABN Amro en momenteel onder meer commissaris bij SNS Reaal.

Reageer op dit artikel