nieuws

Lichte daling huurinkomsten Corio

Financieel

De netto huurinkomsten van winkelcentrumbelegger Corio zijn gedurende de eerste negen maanden van dit jaar uitgekomen op 316,3 miljoen euro. Dat is een lichte daling in vergelijking tot de 318,8 miljoen euro in de overeenkomstige periode vorig jaar. Dat maakte Corio gisteravond 7 november nabeurs in een handelsbericht bekend.

Lichte daling huurinkomsten Corio

De daling van het aantal winkecentrumbezoekers werd in het derde kwartaal teruggebracht. De terugloop over de eerste negen maanden gemeten is -0,5 procent, terwijl dat -0,7 procent was in het eerste halfjaar. Die verbetering is ook terug te zien in de winkelverkopen van de huurders: -2,4 procent over de eerste negen maanden, versus -3,3 procent in de eerste helft van dit jaar.

De projectenpijplijn daalde met 33 procent van 1,8 miljard naar 1,2 miljard euro. Over de waardeontwikkeling van de portefeuille verstrekte Corio gisteravond geen gegevens. Vanochtend zal CEO Gerard Groener, die onder vuur ligt van analisten vanwege de matige resultaten, een toelichting geven op de gang van zaken in het derde kwartaal.

Corio blijft bij de eerder afgegeven raming van het directe resultaat over heel 2013. Dat zal uitkomen tussen de 254 miljoen en 260 miljoen euro. Het stockdividend zal het direct resultaat per aandeel negatief beïnvloeden. Dat zal voor 2013 tussen de 2,61 en 2,66 euro per aandeel bedragen.

Reageer op dit artikel