nieuws

Flink hoger resultaat Leasinvest

Financieel

De Belgische vastgoedonderneming Leasinvest Real Estate (RE) heeft over de eerste negen maanden van dit jaar goede resultaten geboekt. Het netto resultaat steeg met 22 procent tot 21,9 miljoen euro.

De huurinkomsten van Leasinvest RE over de eerste negen maanden van 2013 zijn met 20 procent toegenomen en bedragen 32,91 miljoen euro. De toename komt hoofdzakelijk door de in september 2012 gerealiseerde investeringen in het Knauf Shopping Center Schmiede, het Rijksarchief in Brugge en de bijdrage van een maand huurinkomsten uit het Knauf Shopping Center Pommerloch. Het betreft in totaal 4,38 miljoen euro. Daar stond bijna 1 miljoen euro lagere huurinkomsten tegenover, door de gerealiseerde verkopen. Op basis van de gelijkblijvende portefeuille nemen de huurinkomsten toe met 5,4 procent.

De waarde van de vastgoedportefeuille bedraagt 694 miljoen euro per eind september 2013 ten opzichte van 598 miljoen euro eind juni 2013 en 617,8 miljoen euro eind december 2012. De toename kwam door de verwerving van het economische eigendom van het Knauf Shopping Center Pommerloch in het derde kwartaal van 2013 (96,5 miljoen euro).

Het vastgoedfonds verwacht een beter netto resultaat en een beter netto courant resultaat te realiseren dan in 2012.

Reageer op dit artikel