nieuws

Britse centrale bank handhaaft beleid

Financieel

De Britse centrale bank brengt geen wijzigingen aan in het monetaire beleid. Dat maakte de Bank of England (BoE) donderdag 7 november bekend.

Britse centrale bank handhaaft beleid

Het belangrijkste rentetarief in Groot-Brittannië blijft zoals verwacht onveranderd op het historisch lage niveau van 0,5 procent. Ook blijft het stimuleringsprogramma voor de Britse economie ongewijzigd. De BoE heeft 375 miljard pond (445 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt gepompt door schuldpapier op te kopen. Economen hadden niet verwacht dat dit verder uitgebreid zou worden.

Gouverneur Mark Carney zei in september dat de BoE de rente op het huidige niveau zal handhaven totdat de werkloosheid lager is dan 7 procent. Dat zal volgens de centrale bank op zijn vroegst in 2016 het geval zijn. Nu staat de Britse werkloosheid op 7,7 procent.

Reageer op dit artikel