nieuws

Beleggingsresultaat Eurocommercial stijgt ruim 5 procent

Financieel

Eurocommercial Properties heeft in het eerste kwartaal van het nieuwe gebroken boekjaar het directe beleggingsresultaat met 5,3 procent zien stijgen tot 21,7 miljoen euro, waarmee het totale resultaat uitkwam op 28,3 miljoen euro. De huuropbrengsten van de beursgenoteerde winkelbelegger stegen met 4 procent naar 44,51 miljoen euro.

Zonder overnames en desinvesteringen kwam de huurgroei uit op 2,4 procent. Frankrijk zag de huuropbrengst gemiddeld het meest stijgen, met 4 procent.

Eurocommercial ziet nog steeds veel vraag naar winkelcentra van goede kwaliteit in Frankrijk en Zweden. In Italië trekt de vraag weer aan. Eurocommercial gaat mogelijk meer investeren in dat land. De vastgoedbelegger heeft daarvoor een exclusiviteitsovereenkomst getekend met een Italiaanse projectontwikkelaar voor de bouw van een winkelcentrum met een vloeroppervlakte van 135.000 m2, dat in 2017 klaar moet zijn. Daarnaast wil Eurocommercial de beleggingen in Italië upgraden, een programma waarmee het fonds in Zweden en Frankrijk al is begonnen.

Eurocommercial wil het dividend vaststellen op 1,92 euro per aandeel. Beleggers reageerden vrijdag niet enthousiast op de nieuwe cijfers. Het koersverloop bleef licht negatief vlak. Het aandeel schommelde rond de 29,55 euro, terwijl het halverwege vorige week nog op 31,50 euro stond. Vorige week dinsdag verlaagde UBS het advies nog van kopen naar neutraal.

Het bedrijf heeft twee nieuwe commissarissen verwelkomd. Carlo Croff en Jan-Åke Persson zijn vorige week tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering toegetreden tot de raad van commissarissen van Eurocommercial.

Reageer op dit artikel