nieuws

Banken ronden aandeleninschrijving NSI af

Financieel

ING, ABN Amro en Rabobank hebben de inschrijving voor de aandelen NSI afgerond en 80 miljoen euro opgehaald. Daarmee lijkt NSI verzekerd van de 300 miljoen euro die het vastgoedbedrijf via de vrijdag (8 november) aangekondigde emissie wil ophalen.

Banken ronden aandeleninschrijving NSI af

Betaling en levering van de aandelen vinden voor 27 november plaats. Op die datum worden ze verhandelbaar en genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam. De drie banken treden op als joint financial advisors en placement agents. ABN Amro is ook listing & settlement agent. Zakenbank Kempen & Co treedt op als financieel adviseur voor NSI.

Het vastgoedbedrijf kondigde vrijdag aan 75 miljoen aandelen van 4 euro per stuk te willen uitgeven om de eigen balans te versterken en extra investeringsmogelijkheden te creëren. Naast de 80 miljoen euro die de drie grootbanken hebben geplaatst, heeft een groep investeerders, waaronder CBRE Clarion Securities en Cohen & Steers UK, al ruim 200 miljoen euro gegarandeerd.

Reageer op dit artikel