nieuws

Annexum lanceert zesde zorgfonds

Financieel

De Amsterdamse fondsaanbieder Annexum lanceert een zesde zorgfonds. Zorgveste De Residentie is een belegging in een monumentaal herenhuis in Den Haag. Het object is volledig herontwikkeld door COD met behoud van originele details.

Duurzaamheid stond centraal. Zorgveste De Residentie bestaat uit 28 zorgappartementen. De gezamenlijke leefruimte, de Meander, is ingericht volgens het Martha Flora-concept.

Het gebouw wordt voor een periode van tenminste vijftien jaar geëxploiteerd door Bronovo Martha Flora. Deze huurder biedt een gespecialiseerde leefomgeving voor ouderen met dementie. Bronovo Martha Flora is een samenwerking (50/50 procent) tussen de Stichting Bronovo Nebo, onder andere bekend van het Bronovo Ziekenhuis, en Martha Flora. 

Annexum liet zich bij de koop van De Residentie assisteren door Heida Deken vastgoedadviseurs. De totale investering bedraagt 9,85 miljoen euro. Daarvan wordt 4,9 miljoen euro ingebracht door beleggers als eigen vermogen in participaties van 50.000 euro. Beleggers moeten minimaal twee participaties afnemen. Voor het aanbieden van participaties in Zorgveste De Residentie is Annexum Beheer niet vergunningsplichtig ingevolge de Wet op het financieel toezicht. Ook staat het fonds niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het verwachte direct rendement bedraagt gemiddeld 7 procent per jaar.

Olle van Alphen, directeur Kantoren en Zorg bij Annexum: ‘Nederland vergrijst in rap tempo. Dit leidt ook tot een toenemende vraag naar intensieve ouderenzorg, met name waar sprake is van dementie. Martha Flora is een uniek concept, specifiek gericht op de groeiende groep alzheimerpatiënten. We zijn er trots op dat we nog steeds de enige aanbieder in Nederland zijn die de zorgbelangen toegankelijk maakt voor particuliere beleggers.’

Martha Flora is een particulier initiatief in de dementiezorg dat is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand en het wetenschappelijk onderzoek en de visie van hoogleraar Anne-Mei The. Deze totaal andere benadering van de dementiezorg levert een uniek zorgconcept op voor mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie.

Reageer op dit artikel