nieuws

ABN Amro verliest slag in strijd met Lips

Financieel

Het is ABN Amro niet gelukt om een vennootschap die hoort bij het vastgoedbedrijf van de Brabantse ondernemer Roger Lips failliet te laten verklaren. Het gerechtshof in Amsterdam wees dinsdag het verzoek van de bank af om de vennootschap Berzona failliet te verklaren.

ABN Amro verliest slag in strijd met Lips

Berzona hoort bij de Lips Capital Group en heeft Lips als indirect bestuurder. ABN Amro ruziet met de bv over een totale claim van 11,8 miljoen euro, onder meer vanwege een lening en rente.

Volgens het gerechtshof is niet aan de eisen voldaan om Berzona failliet te laten verklaren. Voor zo ver bekend zijn er niet meer schuldeisers en staat ook niet vast dat de vennootschap niet meer aflost. Het lukte de genationaliseerde bank eerder wel om Roger Lips persoonlijk failliet te laten verklaren. De bank treft ook voorbereidingen om het grote, streng beveiligde woonhuis van Lips in Uden te verkopen.

Reageer op dit artikel