nieuws

Winstalarm en banenverlies bij Ballast Nedam

Financieel

Bouwbedrijf Ballast Nedam gaat 250 arbeidsplaatsen schrappen. Bovendien verwacht het bedrijf dit jaar een operationeel verlies te lijden, in plaats van de winst van 15 miljoen euro die eerder werd voorspeld.

Winstalarm en banenverlies bij Ballast Nedam

Ballast Nedam meldde vrijdag (25 oktober) dat de banen in het vierde kwartaal van dit jaar verdwijnen bij de regionale bouwbedrijven, de specialistische bedrijven en het hoofdkantoor. Daarvoor wordt een reorganisatielast genomen van 7 miljoen euro. Het bedrijf heeft veel last van de moeizame bouw- en inframarkten, de felle concurrentie en prijsdruk. Ballast Nedam verwacht dat deze situatie nog wel enige tijd zal aanhouden. Ballast Nedam wilde niet concreet aangeven hoe groot het operationeel verlies zal zijn dat voor dit jaar wordt verwacht. In 2012 werd een operationeel verlies geleden van 31 miljoen euro. De orderportefeuille steeg in het derde kwartaal naar 1,63 miljard euro. Aan het eind van de eerste helft van dit jaar was dat 1,56 miljard euro.

Vorig jaar kondigde het bedrijf uit Nieuwegein al aan dat ongeveer 450 arbeidsplaatsen zouden worden geschrapt. In juli gaf Ballast Nedam aan dat er nog meer banen zouden verdwijnen. Topman Theo Bruijninckx sprak toen van ‘enkele tientallen’ arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel