nieuws

Unibail boekt hogere huurinkomsten

Financieel

Unibail-Rodamco heeft zijn huurinkomsten over de eerste negen maanden van dit jaar met 4,2 procent zien stijgen tot 1,275 miljard euro. De stijging kwam geheel voor rekening van de omvangrijke winkelcentrumportefeuille. In de sectoren kantoren en evenementenhallen daalden de huurinkomsten.

Unibail boekt hogere huurinkomsten

Dat heeft Unibail-Rodamco, het grootste beursgenoteerde vastgoedfonds van Europa, vrijdag (25 oktober) nabeurs bekend gemaakt. Zoals altijd volstond het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf met een summier handelsbericht over zijn activiteiten in het derde kwartaal. Over het directe en indirecte resultaat werden geen mededelingen gedaan.

De huurinkomsten van de winkelcentra stegen in de eerste negen maanden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 7,5 procent tot 897,6 miljoen euro. Dat was te danken aan de bestaande portefeuille en de opening van nieuwe winkelcentra , waaronder Confluence en SO Quest in Frankrijk en winkelcentrum El Faro in Spanje. De winkelomzet van de huurders in de centra van Unibail-Rodamco steeg in de eerste negen maanden met 0,2 procent, maar die groei vond alleen in het derde kwartaal plaats.

De huurinkomsten uit de kantorenportefeuille vielen met 6,3 procent terug tot 129,2 miljoen euro. In die sector is het bedrijf alleen actief in en rond Parijs. Volgens het management is de terugval te wijten aan de verkoop van kantorencomplex Oxygène. Ook in de sector beursgebouwen/evenementenhallen moest Unibail een veer laten (-3,9 procent). Hier bedroegen de inkomsten 129,8 miljoen euro.

Reageer op dit artikel