nieuws

Goed derde kwartaal CBRE Group

Financieel

CBRE Group draaide een mooi derde kwartaal. De inkomsten van de internationaal vastgoedadviseur en fondsbeheerder stegen wereldwijd met 11 procent tot 1,56 miljard euro. Het resultaat per aandeel kwam uit op 0,30 dollar, tegen 0,26 dollar in de overeenkomstige periode vorig jaar.

Goed derde kwartaal CBRE Group

In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (Emea) gingen de zaken helemaal voor de wind, vooral in Europa. De inkomsten stegen met 25 procent tot 285,5 miljoen dollar. Alle bedrijfsonderdelen droegen bij aan het gunstige resultaat. Zeer sterk presteerden de activiteiten in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De operationele winst (Ebitda) groeide in Emea met 146 procent tot 17,7 miljoen dollar. Verantwoordelijk bestuurder Michael Strong toonde zich ingenomen met de bereikte resultaten in zijn regio.

In Noord- en Zuid-Amerika stegen de inkomsten met 11 procent tot 1,1 miljard dollar. De Ebitda bedroeg in deze regio 132,2 miljoen dollar, een stijging van 3 procent vergeleken met het derde kwartaal 2012. De winst werd gedrukt door onder meer grote investeringen in technologie en een teruglopende dienstverlening bij hypotheken.

In de regio Azië-Pacific worstelde de vastgoeddienstverlener met negatieve valutaeffecten door de zwakke dollar. Gemeten in Amerikaanse dollars stegen de inkomsten slechts met 1 procent tot 199,9 miljoen dollar, in lokale valuta gerekend was er echter sprake van 13 procent.

Reageer op dit artikel