nieuws

Curator: gezinsleden Lips duperen schuldeisers

Financieel

De vriendin en vijf kinderen van de failliet verklaarde Brabantse vastgoedondernemer Roger Lips duperen zijn schuldeisers, omdat ze nog steeds het voorrecht claimen op tegoeden van hem. De curatoren van Roger Lips hebben dat maandag gezegd in een kort geding tegen de partner van Lips en de stichting die de belangen van hun kinderen behartigt.

De tijd voor de familieleden om het geld nog te innen is voorbij, aldus de curatoren. ‘Het geld is voor de schuldeisers bedoeld.’ De curatoren beschuldigen de gezinsleden van belangenverstrengeling en zeggen dat ze zich schuldig maken aan een misdrijf. Er kan aangifte worden gedaan, maar daarvoor is het nog te vroeg, zei curator Jan Stadig maandag.

Lips werd in april persoonlijk failliet verklaard. Diverse banken zeggen dat ze samen nog ongeveer 100 miljoen euro van hem krijgen. Ook Lips wordt verweten dat hij schuldeisers heeft benadeeld, bijvoorbeeld door al zijn bezittingen kort voor het faillissement te schenken aan zijn vriendin en kinderen.

De vriendin en zijn kinderen claimen het voorrecht op ongeveer 35 miljoen euro die Lips nog tegoed zegt te hebben van zijn bedrijven en van bijvoorbeeld banken. Ze krijgen nog geld omdat ze hun aandelen in vastgoedbedrijf Lips Capital Group in betere tijden aan hem hebben verkocht.

De curatoren willen snel beschikken over de tegoeden uit de 157 BV’s van de Lips Capital Group, omdat ze door zware verliezen vrezen voor het voortbestaan van het bedrijf. ‘Dralen met de incasso is niet verantwoord.’

Reageer op dit artikel