nieuws

winstgroei grontmij dankzij herstel markt

Financieel

Grontmij heeft dankzij een herstel van de markt over het eerste halfjaar van 2006 een winstgroei gerealiseerd van 45,6 procent.

De winst na belastingen van het advies- en ingenieursbureau kwam uit op 8,3 miljoen euro, tegen 5,7 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel steeg over de eerste zes maanden van dit jaar van 1,38 naar 2,06 euro. De omzet van kwam uit op 205,9 miljoen euro, waarvan 183,4 miljoen uit voortgezette activiteiten. Dat heeft Grontmij gisteren bekendgemaakt. Volgens het bedrijf uit De Bilt leidt de herstellende markt tot meer opdrachten met een betere marge in de sectoren Bouw, Infrastructuur en Milieu. Dit geldt met name voor Nederland. ‘De markt in onze sector herstelt zich zowel qua omvang als qua samenstelling, waardoor betere marges en bezettingsresultaten konden worden behaald ‘, aldus Grontmij. De aandeelhouders van Grontmij hebben overigens de overname van het Deense Carl Bro goedgekeurd. De huidige bestuursvoorzitter van Carl Bro, Birgit Norgaard, is benoemd als lid van de raad van bestuur van Grontmij. Ruim een maand geleden bracht Grontmij een bod uit van ongeveer 167,8 miljoen euro op het Deense ingenieurs- en adviesbureau, dat een omzet heeft van 277 miljoen euro. Door de overname ontstaat een advies- en ingenieursbureau in Noordwest-Europa met ongeveer 720 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten en zo’n 7.000 medewerkers.

Reageer op dit artikel