nieuws

winstexplosie eurocastle

Financieel

De nettowinst na belasting van Eurocastle Investment (ECT) is in het eerste halfjaar van 2006 verzevenvoudigd tot 106 miljoen euro.

Door herwaarderingen steeg de waarde van de portefeuille met 77,3 miljoen euro. ECT, een in Guernsey geregistreerd investeringsfonds, staat sinds december vorig jaar genoteerd aan Amsterdam Euronext. Het fonds belegt voornamelijk in Duitse woningen en vastgoedschuldpapier. De waarde van de vastgoedportefeuille bedraagt momenteel 2,8 miljard euro. In februari werd de 2 miljard euro omvattende acquisitie afgerond van een woningportefeuille van Dresdener Bank. Dit jaar verwacht de onderneming nog eens voor 1 miljard euro aan directe vastgoed te kunnen verwerven. Inmiddels lopen er besprekingen voor de aankoop van vastgoed ter waarde van 840 miljoen euro. Gedurende de verslagperiode werd voor 524 miljoen euro aan eigen vermogen opgehaald. Zakenbank Kempen & Co heeft zijn rating teruggebracht van ‘add’ naar ‘neutral’.

Reageer op dit artikel