nieuws

Winstdaling voor Rodamco Asia

Financieel

Vastgoedfonds Rodamco Asia heeft in de zes maanden tot 31 augustus een flinke winstdaling geboekt.

Netto werd 19,6 miljoen euro verdiend tegen 29,2 miljoen vorig jaar. De daling is veroorzaakt door een nieuwe boekhoudmethode. Zonder die wijziging zou de winst met 11 procent zijn gestegen. Dit maakte de onderneming donderdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De huuropbrengsten namen met 8,7 miljoen euro toe tot 32,8 miljoen. Dit was toe te schrijven aan nieuwe aankopen, maar ook aan hogere huurtarieven en een hogere bezettingsgraad. Rodamco Asia blaast, zoals eerder aangekondigd in deze nieuwsbrief, op 29 oktober zijn aftocht op de beurs in Amsterdam. Rodamco Asia komt in handen van ING, dat inmiddels 95,3 procent van de aandelen in handen heeft. Voor de overige aandelen loopt een uitkoopprocedure.     

Reageer op dit artikel