nieuws

Winst ING Real Estate verder omhoog

Financieel

Ondanks zwakkere vastgoedmarkten boekte ING Real Estate in het eerste kwartaal van dit jaar een winstgroei van 7 procent.

De winst uit de door ING Real Estate beheerde vastgoedportefeuille van het verzekeringsbedrijf ging met 11 procent omhoog.In een toelichting op de kwartaalcijfers van de ING Groep worden de resultaten van het vastgoedbedrijf ‘bevredigend’ genoemd. In de Verenigde Staten introduceerde ING Real Estate op succesvolle wijze een nieuw fonds, waarmee 1,5 miljard dollar werd opgehaald door plaatsing van gewone aandelen. Dit is het grootste closed-end vastgoedfonds dat ooit is geïntroduceerd.Op 5 maart kondigde ING Real Estate aan dat het bedrijf een openbaar bod zou uitbrengen op Rodamco Asia. Het bod werd op 5 april uitgebracht en op 6 mei meldde ING Real Estate, een van de grootste vastgoedondernemingen ter wereld, dat zij het bod gestand zal doen nadat 85,7 procent van de aandelen werd aangeboden. ING Real Estate heeft een vastgoedportefeuille van ongeveer 29 miljard euro.     

Reageer op dit artikel