nieuws

Winst DHV onderuit

Financieel

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft in 2003 een nettoresultaat geboekt van 1 miljoen euro.

De omzet bedroeg 311 miljoen euro. Het resultaat vertoonde een scherpe daling in vergelijking met de 5,9 miljoen euro van 2002. Belangrijkste oorzaken zijn de toename van de pensioenpremielasten (9 miljoen euro) en de kosten voor de herstructurering (8,1 miljoen euro). Het afgelopen jaar bracht voor DHV op de Nederlandse gemeentelijke markt een toenemende vraag naar oplossingen voor de herstructurering van stadscentra, wijken en bedrijventerreinen. Ook de ontwikkelingen in Centraal- en Oost-Europa waren gunstig. In West-Europa ondervond DHV de negatieve effecten van de teruglopende investeringen en budgetbeperkingen in zowel de private als de publieke sector. China groeide vorig jaar uit tot de belangrijkste buitenlandse markt. DHV maakte ook bekend dat het bedrijf een intentieverklaring heeft getekend voor de overname van Temid Consultants & Engineers uit Heerhugowaard. Temid is met 135 medewerkers actief op de markten verkeer en vervoer, industrie en bouw. Naar verwachting zullen de besprekingen voor de zomer van 2004 worden afgerond. Na de overname blijft het bedrijf onder eigen naam opereren.

Reageer op dit artikel