nieuws

winst breevast over 2005 stijgt explosief

Financieel

De vastgoedonderneming Breevast heeft over 2005 een resultaat na belastingen gerealiseerd van 50,6 miljoen euro.

Dat was over 2004 nog ‘slechts’ 26,3 miljoen euro. De omvang van de exploitatie- en ontwikkelingsportefeuille – inclusief het Breevast-aandeel in de deelnemingen – bedroeg op 31 december 2005 1.115,9 miljoen euro (was eind 2004: 957 miljoen euro). Het eigen vermogen op 31 december 2005 kwam uit op 375,6 miljoen euro.Begin 2006 is de portefeuille van Breevast verder gegroeid naar 1,3 miljard euro, door onder meer de volgende aankopen. In Bratislava (Slowakije) is zij eigenaar geworden van het monumentale Carlton Hotel, een hotel met 168 kamers, onderdeel uitmakend van een complex dat verder bestaat uit 12.400 m? kantoor- en winkelruimte en een parkeergarage voor 467 auto’s. Tevens verwierf de onderneming 30.000 m? bedrijfsgebouwen en kantoren plus ontwikkelingsmogelijkheden op de luchthaven van Bratislava.In België werd Breevast eigenaar van de Engetrim-portefeuille, die hoofdzakelijk bestaat uit residentieel vastgoed in de Antwerpse wijk Zurenborg. Deze trendy wijk bestaat uit een unieke aaneenschakeling van imposante woningen in eclectische en art-nouveaustijl. Ten slotte kocht Breevast het karakteristieke door architect Leon Stynen ontworpen voormalige BP-hoofdkantoor, ongeveer 10.000 m?, aan de Jan van Rijswijcklaan nabij de Antwerpse ring.Cenocorp, een investeringsmaatschappij van Frank Zweegers, verwierf op 1 februari 2006 een belang van 49,96 procent van mede-aandeelhouder Eijk de Mol van Otterloo. Cenocorp is daarmee honderd procent eigenaar van Breevast geworden. Eijk de Mol van Otterloo is per 1 februari teruggetreden als commissaris van Breevast. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf, opgericht in 1963, ontwikkelt, realiseert en exploiteert commercieel en residentieel vastgoed in West- en Centraal-Europa en Noord-Amerika. De omvang van de portefeuille van Breevast en zijn aandeelhouder bedraagt ruim 2,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel