nieuws

Winst Arcadis stijgt ondanks moeilijke thuismarkt

Financieel

Het ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft over het eerste kwartaal van dit jaar ondanks de moeilijke situatie op de Nederlandse thuismarkt een nettowinst geboekt van 4 miljoen euro tegen 3,8 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet steeg met 7 procent naar ruim 207 miljoen euro. Omzet- en winststijging waren vooral het gevolg van de acquisities die het bedrijf vorig jaar pleegde en de goede prestaties op de milieumarkt. Arcadis ondervindt vooral problemen op de thuismarkt Nederland. Dat komt onder meer doordat de overheid minder investeert in infrastructuur. Wegens die moeilijke marktomstandigheden wil Arcadis dit jaar tachtig banen schrappen, zoals eerder werd aangekondigd. Vorig jaar verdwenen er 325 banen. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 9000 werknemers, van wie er 2800 in Nederland werken. Mede door de onzekerheden over de ontwikkeling van de Nederlandse markt, waagt Arcadis zich niet aan het uitspreken van concrete verwachtingen voor de resultaten in 2004.

Reageer op dit artikel