nieuws

Westzanerpolder Zuid CV verkoopt aan RON

Financieel

Heijmans, NIB Capital en aannemer De Nijs, verenigd in de Westzanerpolder Zuid CV, verkopen hun belang in de Westzanerpolder aan de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij voor het Noordzeekanaalgebied (RON).

De Westzanerpolder ligt aan het Noordzeekanaal tussen Assendelft en Westzaan en is aangewezen als havengebied voor het Noordzeekanaal. Exploitatie van haventerreinen ligt op het werkveld van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij voor het Noordzeekanaalgebied. Het terrein wordt omgebouwd van akkerbouwland naar een bedrijventerrein van 120 hectare met de naam Hoogtij. Westzanerpolder Zuid CV bezit 45 hectare in het gebied. De rest is in handen van de gemeente Zaanstad en Westzanerpolder Noord, een samenwerkingsverband van onder andere Grontmij en Ooms. ‘Het deel dat wij exploiteren als havengebied is nu volledig in ons bezit’, zegt directeur George Keet van de RON. Hij wil niet exact zeggen wat de RON voor de grond heeft betaald. ‘De prijs ligt tussen de 20 en 50 euro per vierkante meter’, aldus Keet. De RON heeft als aandeelhouders de provincie Noord-Holland, de gemeenten Amsterdam, Beverwijk, Velsen en Zaanstad, ABN Amro, Corus, Oram en Zeehaven IJmuiden.

Reageer op dit artikel